Iedereen begrijpt dat data en analyses relevanter zijn dan ooit tevoren. Er gaat geen dag voorbij dat je als individu geen gegevens genereert, een snelle blik op sociale media, een reis met het openbaar vervoer of een bezoek aan de kapper, het genereert allemaal data.

Desondanks is het moeilijk om data beschikbaar te maken voor analyse en hieruit inzichten te verkrijgen. Net als vakantiefoto’s worden gegevens vaak opgeslagen op een zware, logge externe harde schijf die eens in de zes maanden tevoorschijn komt, bijvoorbeeld wanneer er nieuwe foto’s van de geheugenkaart moeten worden verwijderd. Helaas werkt dit nog steeds zo voor de meeste grote bedrijven. Gegevens worden voor de lange termijn opgeslagen in omslachtige datawarehouse-systemen.

Maar wat als u uw gegevens altijd beschikbaar zou kunnen hebben? Zonder het gedoe van het beheren en onderhouden van een datawarehouse-systemen. Zou het niet veel tijd en geld besparen als u meteen toegang tot uw gegevens heeft?

Een datawarehouse in de cloud biedt hiervoor de oplossing, omdat u uw gegevens opslaat in de cloud, het is oneindig schaalbaar, hoeft u geen dure infrastructuur aan te schaffen en hoeft dit dus ook niet beheert te worden. Alsof je oneindig door kunt gaan met het maken van foto’s, zonder je zorgen te hoeven maken over de geheugenkaart en tegelijkertijd kun je ook al je foto’s bij de hand hebben.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over data-analyse of een datawarehouse in de cloud.